Om oss

TjäderAndens Kennel

Golden retriever och Finsk Spets

Lite om mej..

 

Mitt namn är Susanna Johansson

Jag växte upp på en kennel.. Mamma födde upp tax och beagle under prefixet Lidbergets..Min första hund var SUCH SVCH Mickels Märla en strävhårig normaltax, hemma fanns hästar, kaniner och katter... Sommrarna tillbringades oftast hos Farfar som hade jordbruk med kor och grisar. Under en hel del år var det mest hästar som gällde.. jag tävlade aktivt i både hoppning och dressyr samt ledde ridskolans tävlingssektion.. jag höll även ridlektioner på ridskolan.

 

När jag och min Sambo beslöt oss för att skaffa en egen hund, så föll valet på en Golden Retriever. Eftersom vi jobbade rätt mycket så blev det en vuxen omplaceringshund. Chippen, 4 år, en underbar hund. Vi fick en hel del underbara år tillsammans innan Cippen lämnade oss till vår stora saknad, julen 2004.

 

Sen flyttade vi ut till Löparnäs och intresset för jakt väcktes, jag tog jägarexamen

och började jaga, både småvilt och älg...

Detta ledde till att nästa Golden (och de efterföljande) kommer från jaktlinjer och att Finnspetsarna flyttade in i famlijen.

 

Intresset för att jobba med utbildning har alltid funnits och det har lett till att jag utbildat mej till Diplomerad och Certifierad instruktör för SSRK. En hel del andra utbildningar har det blivit: Grk's och SKK's uppfödarutbildning, Grk's exteriörbeskr. steg1, Jägareförbundets eftersöksutb. Steg 1, Mentalitets utbildning M1. mfl.

 

Utbildad Viltspårsdomare.

 

Jag är verksam inom SSRK, GRK och SSF (sekr SSRK-vb, sekr SSRK-Ske-å.sekt. Retriever Jakt ansvarig SSRK-vb, kontaktperson GRK-Skellefteå mm.)

Så det blir en hel del jobb inom föreningarna.

 

Håller rätt mycket kurser, mest inom Jakt och Apportering men även en del lydnadskurser samt Hunduppfödarutbildning i SKK´s regi.

 

Tävlar och tränar en hel del... Mest Jakt/Apportering och Lydnad men även Viltspår och Bruksspår.

 

Planerar att föda upp, Golden retrivers och Finska Spetsar.

För båda raserna gäller att de ska vara friska och mentalt starka med en god Jaktlust och "will to please"och dessutom en fullgod exteriör.

 

Jag har turen att ha en sambo som delar mitt intresse för jakthundar.. Vi tränar mycket tillsammans och det gör att träningen blir mycket mer varierad än om man skulle träna på egen hand.

 

 

 

Kontakt info

 

Susanna Johansson

Löparnäs 4

936 91 BOLIDEN

 

susanna@loparnosarna.se

 

telefon: 073-8492220