Moormans Balvenie

TjäderAndens Kennel

Golden retriever och Finsk Spets

 

Vår formel1 Golden, en riktig utmaning. Här går allt snabbt, man får tänka sig för noga och göra rätt. Hon har en så stor arbetslust att bara en liten viftning på ett finger räcker som kommando, på gott och ont. Jag har fått lära mig att vara otroligt tydlig i mina tecken och att ta det lugnt. En nervös matte ger en hund som lyssnar på tecken som matte inte vet om att hon gett.. till publikens förtjusning, de såg minsan min handviftning. En tjej som är uppmärksam på allt, när vi blev placerade bakom en låg buskridå som skulle ge en lite skymd sikt för hundarna så ställde hon sig helt sonika och balanserade på bakbenen bredvid matte, hon såg markeringarna mycket bra.

Ila har nu blivit lite äldre.. Fast det har hon inte upptäckt ännu.. Så länge hon tycker att det är roligt så kommer vi att fortsätta att träna och tävla.

 

Ila har på gamla dagar fått prova något nytt.. Rallylydnad..

Det har gått superbra.. tre starter i nybörjare och tre uppflyttpinnar..tre starter i fortsättning och tre uppflyttpinnar.. Vi siktar på start avancerad till våren.. fast då måste vi lära oss att snurra även inne på plan...

 

Ila har tyvärr lämnat oss alla till vår stora saknad... Hon blev 12år ung och var lika aktiv ända in i det sista när hannes stora varma hjärta inte orkade längre och hon somnade in i mattes famn.. Vi kommer aldrig att glömma denna underbara goldenfröken..

Hon är röntgad

HD AB ED UA öga UA

Länk till Rasdata

 

SEVCH Balvenie

 

e. SJ(j)CH Duvkullans Oberon

u. SJ(j)CH Doubleuse Bella Note