Gården

TjäderAndens Kennel

Golden retriever och Finsk Spets

Löparnäs 4

 

Gården ligger ca 25km väster Skellefteå, ganska centralt placerad i Skellefteåkommun.

 

Här har vi hittat oss en liten oas då vår närnamste granne bor ca 3km bort på andra sidan om skogen.

 

På åkrarna runt husen håller jag kurser i lydnad och Apportering , skönt att våga släppa lös unghundar utan att behöva vara rädd för trafiken. Här håller även SSRK-skellefteåsektionen en del av sina Working Test.. så det finns en del svårigheter med olika hinder uppbygda.

 

Med jaktmarken runt knuten kan man tycka att vi är lyckligt lottade men tyvärr så är Fågelstammen här nästan helt borta.. Det har varit för mycket predatorer under en längre tid.. något som vi arbetar aktivt med att påverka.. Ett år sköt vi 19st rävar på åkrarna i byn.. Det har blivit färre av Mickel så vi hoppas att fågelstammen ska hämta sig.

 

Om man däremot vill jaga Älg..!! Så har vi gott om dom.. som mest har vi sett 17st djur samtidigt i byn!!!!..

Normalt är att det skjuts ca 5 vuxna och 6 kalvar per 1000ha och år..

Vilket inte verkar påverka stammen något nämnvärt..

Detta kan man se på Skogens föryngring... 95% skador på plantor och inga Rönnar, Alar eller Aspar som blir högre än 40cm.. Suck.

Vi får fundera på att hägna.

Vägbeskrivning:

Från Skellefteå kör Väg 95 mot Bodö (Boliden) ca 2mil. (passera avfarter mot Varuträsk). På 70-sträckan sväng vänster mot Åliden och Bjurån. Kör över berget. I Bjurån följ gatuljuset (dvs håll höger) Där gatuljuset tar slut sväng höger in på bondgård... Kör mellan husen!! och fortsätt vägen över åkrarna.. följ vägen ca 3km genom skogen så kommer du fram till vår By.

Karta

Välkomna.